Bed & Breakfast

IMGP3021Een overnachting op paviljoentjalk “Het Wakend Oog” is in alle seizoenen een unieke ervaring. Een nacht buitengaats, dus voor anker, op het Slotermeer. Geen verkeer, geen media, alleen het ruisen van de wind, het klotsen van het water en de gezellige warmte van het houtkacheltje!

Liever niet voor anker, maar gewoon overnachten in de haven? Dat kan natuurlijk ook! De schipper vaart u dan na de zeiltocht weer terug naar Sloten. U kunt dan ’s avonds genieten van het mooie stadje. De keuze is aan u!

Na uw aankomst en het inschepen op “Het Wakend Oog” neemt de schipper u mee voor een tochtje op het Slotermeer. Afhankelijk van het weer vaart hij op de motor of hijst hij de zeilen. Uw hulp daarbij is van harte welkom. Ondertussen vertelt de schipper u graag alles over de historie en het reilen en zeilen van “Het Wakend Oog”.

Voor anker Sloten 7

Aan het einde van de tocht brengt de schipper u, als u dat wilt, naar de plaats waar u voor anker gaat. Nadat de schipper u alles heeft verteld wat u moet weten over de boot en nadat hij zeker weet dat het schip veilig voor anker ligt, verlaat hij met de bijboot het schip. U heeft dan het schip voor de nacht voor u alleen. In de ochtend komt de schipper, op een met u afgesproken tijd, met een vers ontbijt weer aan boord om u terug te brengen naar de haven. Overnacht u in de haven, dan brengt de schipper u na de zeiltocht weer terug naar Sloten. De schipper komt dan in de ochtend het verse ontbijt brengen.

De boot beschikt over een complete kombuis (keuken). Aan boord is het dus mogelijk (uitgebreid) te koken mocht u dat willen. Ook is er aan boord een complete set linnengoed aanwezig, u hoeft alleen uw persoonlijke spullen mee te nemen. Blijft u langer dan een nacht, dan wilt u misschien wel liever de tweede nacht doorbrengen in Woudsend…. In overleg is er veel mogelijk!

De tjalk is geschikt voor een overnachting voor 2 tot 7 personen.

banner B&B extra

Voor informatie over de beschikbaarheid van de B&B verwijzen wij u naar de pagina “Beschikbaarheid B&B“. Wilt u meer informatie of wilt u reserveren dan kunt u via het contact formulier contact met ons opnemen. De prijs van een overnachting, inclusief zeiltocht, en met ontbijt vindt u in onze prijslijst.

Wij verzoeken u vriendelijk voor het reserveren kennis te nemen van onze voorwaarden. Onze voorwaarden vindt u hier.

Voor mensen die daar gevoelig voor zijn wijzen wij erop dat er in verband met de ouderdom van de boot, onder bepaalde omstandigheden, een lichte olie- en/of diesellucht in de boot kan hangen.